Pitali ste

Česta pitanja i odgovori

 Kako volontirati u Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek?

Dva su osnovna preduvjeta za volontiranje u Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek: dokaz o nekažnjavanju (pribavlja ga Klasje službenim putem) i punoljetnost. Zainteresirani za volontiranje mogu telefonom ili mailom dogovoriti inicijalni razgovor s našom psihologinjom i ispuniti prijavnicu. Prednost pri odabiru imaju volonteri čije obrazovanje i iskustvo te znanja, vještine i sposobnosti odgovaraju potrebama korisnika. Sa svakim novim volonterom potpisuje se ugovor o volontiranju te se dogovori okvirni sadržaj i raspored aktivnosti. To mogu biti razne grupne ili individualne aktivnosti poput pomaganja u učenju korisnicima, sudjelovanje u organizaciji i osmišljavanju njihova slobodnog vremena i dr. U svom neposrednom radu s korisnicima volonteri su dužni surađivati sa stručnim osobljem Centra.

Kako donirati Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek?

Svake godine javljaju nam se brojni građani, predstavnici institucija i tvrtki koji svojim donacijama uljepšavaju svakodnevicu djece u Centru.

Naravno, donacije su uvijek dobrodošle i mogu biti u vidu odjeće i obuće, školskog pribora, kozmetike, igračaka, tehničkih uređaja i svega što mislite da bi na bilo koji način razveselilo djecu. Za trenutne potrebe možete se raspitati telefonom ili e-mailom.

Kontakt:

Sjedište:
Adresa: Osijek, Ružina 32
Ravnateljica: 031 372 877
Odgojitelji: 031 372 929
e-mail: klasjeos@gmail.com

Podružnica:
Adresa: Osijek, Zagrebačka 5
Predstojnica: 031 210 828
Odgojitelji: 031 208 401
e-mail: klasjepodruznica@gmail.com

 

Žiro račun u Hrvatskoj poštanskoj banci br. 2390001-1100015088

IBAN HR3223900011100015088

 

 

Možete također donirati i novac.

 Kako udomiti dijete?

Smještaj djece u nadležnosti je centara za socijalnu skrb, koji za konkretno dijete prave i provode plan zbrinjavanja.

Udomiti dijete može samo obitelj koja je upisana u registar udomiteljskih obitelji, što znači da ima dozvolu za obavljanje udomiteljstva i da je sklopila udomiteljski ugovor s nadležnim centrom za socijalnu skrb.

Zainteresirani za udomljavanje djece trebaju podnijeti zahtjev za davanje dozvole za obavljanje udomiteljstva centru za socijalnu skrb nadležnom prema prebivalištu. Nadležni će centar pokrenuti postupak davanja dozvole, u sklopu kojeg će ispitati i procijeniti uvjete obitelji, omogućiti joj potrebno osposobljavanje, što je preduvjet za dobivanje dozvole i sklapanje udomiteljskog ugovora, a time i upisa u registar udomiteljskih obitelji.

Tek upisom u registar udomiteljska obitelj postaje pružatelj usluga socijalne skrbi i ravnopravni član stručnog tima centra  koji sudjeluje u donošenju i realizaciji plana zbrinjavanja i može udomiti konkretno dijete.

Kako usvojiti dijete?

Sve potrebne informacije o usvajanju djeteta mogu se dobiti u centrima za socijalnu skrb.