Usluge boravka u Belom Manastiru

20160111_180819

Tretman poludnevnog boravka u Belom Manastiru namijenjen je djeci iz obitelji u kojima djeca nemaju odgovarajuće uvjete za normalan psihofizički razvoj i obrazovanje, a nisu nastupile okolnosti zbog kojih bi bilo potrebno dijete izdvojiti iz obitelji. Tako djeca ostaju u svojoj biološkoj obitelji, a redovitu stručnu pomoć dobivaju u poludnevnom boravku. Odgojno-obrazovni rad odvija se u četiri skupine i provodi ga četvero odgojitelja u dvije smjene.

Djeci uključenoj u poludnevni boravak osiguravamo prehranu (doručak i ručak ili ručak i večeru – ovisno o školskoj smjeni – te jedan međuobrok, izlete u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, školski i higijenski pribor, materijal za slobodne aktivnosti, zadovoljavanje kulturnih i zabavnih potreba, darove za rođendane i blagdane i drugo. Potičemo razvoj djeteta u različitim područjima: obrazovnom, zdravstveno-higijenskom, tjelesnom, psihosocijalnom i estetskom. Ovisno o školskoj smjeni, djeca na poludnevni boravak dolaze jedan tjedan prije podne (prije nastave), a drugi tjedan poslije podne (poslije nastave).

Korisnici s odgojiteljima imaju mogućnost obrađivati zemlju u plasteniku i proizvoditi ekološki zdravo povrće koje poslije sami mogu konzumirati.

Tijesno surađujemo s roditeljima korisnika u svrhu osnaživanja roditeljskih kompetencija radi dobrobiti djeteta te s lokalnom zajednicom, koja se također uključuje u rad s djecom.

Naglašavamo da u Belom Manastiru primjenjujemo individualni oblik rada imitirajući pri tome obiteljsku atmosferu.  Sve je to moguće zahvaljujući dislociranosti i objektu koji je koncipiran kao velika obiteljska kuća.

više…

Aktivnosti…