Prvi put na moru

Naslovnica / Dječji kutak / Prvi put na moru
Prvi put na moru

Ljetni dani prolazili su mi kod kuće sporo i polako. Već mi je pomalo postajalo dosadno kad su mi javili iz Klasja da ima jedno slobodno mjesto i da mogu ići na more. Bio sam presretan. Nije me zanimalo ni kamo idemo ni koliko ostajemo. Nisam nikada bio na moru. Samo sam slušao o toj slanoj vodi, a sada ću se i ja malo osoliti. Zamišljao sam da će more biti hladno, ali sam se tješio da ću sigurno imati super društvo pa će mi biti lakše.

Bio sam jako uzbuđen zbog puta, a trebali smo putovati 12 sati. Nakon upoznavanja s grupom odmah sam zaspao. Često smo stajali na putu pa sam se budio. Kad smo stigli, bio sam presretan. Jedva sam čekao da se smjestimo i uđemo u more. To je bio super osjećaj. More je tako plavo i prekrasno. Naučio sam plivati u Belom Manastiru na Dunavu pa se nisam bojao dubine. Smrzavao sam se svaki put kad sam ulazio u vodu, ali poslije nisam htio izaći. Plima i oseka stalno se mijenjaju. Učio sam o tome, ali nisam znao da je ovako čudno. Kad je bila plima, skakao sam na glavu s mola. Navečer smo išli u šetnje i na sladoled. Cijelo smo se vrijeme ovdje zezali. Cure iz Osijeka bile su mi super i stalno su me zadirkivale. Svidjelo mi se ovdje jer su ljudi prijazni i veseli. Svi se žele upoznati. Nekad smo se mi dečki i posvađali oko cura, ali i odmah pomirili. Svaki se dan na kraju pretvorio u uzbudljivu avanturu. Upoznali smo se i s djecom iz doma u Kaštelu. Igrali smo nogomet s njima. Oni su bili prejaki za nas, ali ipak smo ih jednom dobili… ha ha ha…

Nakon nekoliko dana uslijedio je pravi šok. Baš sam se lijepo uklopio i uživao kad sam čuo riječi naših odgajateljica: „Sutra se vraćamo u Osijek.“ Nisam mogao vjerovati. Želio sam ostati još, još. Kako da idem kući i ostavim ovu ljepotu? Pa tek smo došli! Odjednom sam se rastužio i sakrio u sobu. Djevojke su me pronašle i tješile. Malo sam se smirio jer nas je čekao još izlet u Split. Tamo je također bilo super. Velika luka, ogromni brodovi, puno ljudi… Nemam riječi. Odgajateljica je rekla da će nagodinu opet ići na more ona djeca koja to svojim ponašanjem i školskim uspjehom zasluže. Vjerujte da ću se potruditi da prođem s 5+.

 

Drago

Skip to content