Rana razvojna podrška

Naslovnica / Rana razvojna podrška

Rana razvojna podrška je usluga stručne poticajne pomoći i podrške djetetu te stručne savjetodavne pomoći roditeljima i drugim članovima obitelji ili udomitelju, kada je kod djeteta u ranoj dobi utvrđeno odstupanje u razvoju, razvojni rizik ili razvojne teškoće. Namijenjena je djeci od 0 do 7 godina.

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje od 2023. godine u sklopu Podružnice Osijek (Zagrebačka ulica 5) pruža usluge stručne procjene i rane razvojne podrške. Usluga stručne procjene namijenjena je utvrđivanju sposobnosti i potreba korisnika radi davanja mišljenja o primjerenoj vrsti, trajanju i učestalosti druge usluge, pa tako i socijalne usluge rane razvojne podrške.

Usluge se priznaju uputnicama Područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad koji prije samog izdavanja uputnice Centru Klasje upućuju pisani zahtjev za pružanje spomenutih usluga. Stručni tim koji pruža uslugu rane razvojne podrške sastoji se od edukacijskog rehabilitatora, logopeda, fizioterapeuta, psihologa i socijalnog radnika. Detaljne informacije o usluzi moguće je dobiti putem niže navedenih kontakata.

 

E-mail: ranarazvojnapodrska.klasje@gmail.com

Tel: 099 227 37 37

Skip to content