Usluga organiziranog stanovanja

Naslovnica / Usluga organiziranog stanovanja

Organizirano stanovanje socijalna je usluga kojom se jednoj ili više osoba 24 sata dnevno, uz organiziranu stalnu ili povremenu pomoć stručne ili druge osobe, u stanu ili izvan stana, osiguravaju osnovne životne potrebe te socijalne, radne, kulturne, obrazovne, rekreacijske i druge potrebe.

Usluga organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku

U CPUZ-u Klasje ovaj je odjel osmišljen kao sredina koja će na najbolji način djeci približiti obiteljski osjećaj i toplinu doma. Odjel djeluje u stanu u Osijeku, gdje je smješteno petero djece osnovnoškolske dobi: tri dječaka i dvije djevojčice. Ciljano su na zajednički odjel smješteni braća i sestre kako bi doživljaj obitelji dobio puni smisao. O djeci uvijek brine barem jedan odgojitelj, a rad je organiziran tako da odgojitelji zajedno s djecom brinu o stanu, kuhanju, kupnji namirnica te samostalno donose odluke kao u svakom kućanstvu, a sve u dogovoru s voditeljem odjela. Cilj takvog načina rada ponajprije je da se djeca osjećaju kao dio obitelji te da se osamostale i steknu odgovornost i radne navike, uz podršku odgojitelja. 

Izrada nakita i ukrasa 

Kreativci u Kapucinskoj 

Bundeva 4 u 1  

Crtali smo anđele  

Obilježili smo Dječji tjedan 

Ima dobrih ljudi…   

 

Usluga organiziranog stanovanja uz povremenu podršku

Ovaj odjel također djeluje u stanu u Osijeku, gdje na smještaju trenutno boravi jedna punoljetna mlada osoba. Rad je organiziran na način da smještena mlada osoba samostalno brine o kućanstvu, svojim školskim obvezama i svim aspektima koje zahtijeva samostalni život, uz povremenu podršku odgojitelja, koji ju obilazi nekoliko puta mjesečno. Novčanim sredstvima koje dobije od Klasja raspolaže sama, koristeći ih za nabavu hrane i kućanskih potrepština. Cilj je usluge mladu osobu pripremiti na sve izazove koje pruža samostalni život te biti pomoć u izlazu iz sustava socijalne skrbi. 

 

Skip to content