Obilježavanje Nacionalnog dana udomiteljstva

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek održao je 31. svibnja 2023. godine Piknik s udomiteljima u Parku kralja Držislava u Osijeku. Cilj piknika bio je proslaviti Nacionalni dan udomiteljstva te senzibilizirati javnost o važnosti udomiteljstva, kako za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, tako i za cijelu zajednicu.

Prisjetimo se, Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek pokrenuo je inicijativu „Nosim plavo za udomiteljstvo“ koja je za cilj imala izglasavanje Nacionalnog dana udomiteljstva. Odlukom Hrvatskog sabora iz ožujka ove godine 31. svibnja proglašen je Nacionalnim danom udomiteljstva.

Posjetitelji su mogli sudjelovati u natjecateljskim igrama gađanja konzervi i potrage za blagom čije nagrade su osigurane donacijama Decathlon Hrvatska i P.G.D.I Beli Manastir. Osim toga mogli su se uključiti u kreativne radionice koje su proveli volonteri iz Eko centra Latinovac, PRONI Centra za socijalno podučavanje, Plamingo Arts-a te Marija Delinger. Sve nas je dobro nasmijao i zabavio mađioničar Saša Gerber, a glazbena radionica Music Art Incubatora pokrenula je i rasplesala sve prisutne te nas ni sama kiša nije mogla otjerati. Na samom kraju vatrene Iva i Patricija iz Plamingo Arts-a svojim nastupom ostavile su bez riječi sve prisutne. 

Skip to content