Održana završna konferencija projekta Zaslužujemo najbolje KK.08.1.3.04.0015

Održana završna konferencija projekta Zaslužujemo najbolje KK.08.1.3.04.0015

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje 25. svibnja 2023. godine održao je završnu konferenciju projekta Zaslužujemo najbolje (KK.08.1.3.04.0015) vrijednog ukupno 1.963.362,12 eura, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u cjelokupnom iznosu. Ovaj je projekt kroz infrastrukturne radove, zapošljavanje stručnog kadra i nabavku potrebne opreme osigurao izvaninstitucijsku podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, unaprijedio proces deinstitucionalizacije, razvoj socijalnih usluga, podršku u zajednici djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i djeci bez pratnje (stranim državljanima), korisnicima s poteškoćama u razvoju, te primarnim, udomiteljskim, posvojiteljskim obiteljima i obiteljima u socijalnom riziku.

Kroz infrastrukturne radove na 7 lokacija u Osijeku, Tenji, Dalju i Čepinskim Martincima uređeni su novi funkcionalni prostori za potrebe organiziranog stanovanja (sa sveobuhvatnom ili povremenom podrškom), poludnevnog boravka, rane razvojne podrške i usluga mobilnog tima za savjetovanje i pomoć. Također, za potrebe razvoja navedenih usluga, kroz projekt je nabavljeno i pet vozila. Kroz projekt su održane i mnogobrojne radionice i edukacije, a sve s ciljem kontinuiranog i produktivnog rada na aktivnostima socijalizacije i pripremanja za samostalan život te integracije korisnika u lokalnoj zajednici za više od 100 uključenih korisnika.

Završnoj konferenciji projekta nazočili su državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul te mnogi suradnici i gosti iz drugih institucija socijalne skrbi s područja grada Osijeka. Ravnatelj Centra za pružane usluga u zajednici Klasje Vedran Škugor istaknuo je da je provedba ovog projekta značajno unaprijedila usluge Klasja na dobrobit korisnika usluga – djece, mladih i obitelji.

Skip to content