Putujemo na krilima sedme umjetnosti

Putujemo na krilima sedme umjetnosti

Imamo za vas jednu malu zagonetku. 

Što mislite čemu služe bijela plahta, 3-5 štipaljki, dva kalića s cvijećem, laptop i projektor? 

Znate?! Ne znate?!

Dobro… Možda nas je projektor odao…

Točan odgovor: za putovanje po svijetu.

Jedna od naših omiljenih aktivnosti jest put po svijetu na krilima sedme umjetnosti. Obožavamo kad teta Ivana kaže: “Pripremite se, polijećemo!”

Jedno od omiljenih putovanja bilo je ono u daleku Kinu gdje smo iz primjera jedne mlade ratnice (da, dobro ste čuli, ratn-i-c-e) učili o odanosti, hrabrosti i istinoljubivosti. Rušili smo predrasudu da djevojčice moraju biti samo lijepe i šutjeti. Naravno da one mogu biti hrabre i odvažne!

Jako nas se dojmilo i putovanje u šareni i veseli Meksiko. Ono nam je pružilo jedan sasvim novi pogled na tako tešku temu kao što je smrt naših najbližih i način nošenja s njom. U Meksiku smo naučili da uspomenu na pokojnike možemo čuvati slaveći njihove živote, pjevajući i plešući. Zamislite… 

Iznenadit ćete se kad vam kažemo da jako volimo razgovarati o viđenom i međusobno podijeliti dojmove. A ono što naše tete vole jest kada pjesme iz filmova još tjednima poslije odzvanjaju odjelom i barem na trenutak ušutkaju toliko popularne ‘cajke’.   Poanta je ove priče da nam jedno sasvim uobičajeno gledanje filma može biti sve samo ne obično. Trudimo se u svakom danu pronaći nešto čarobno i neobično. A to nam je ovih dana toooliko potrebno.

Skip to content