Drugi izlet za udomitelje

Drugi izlet za udomitelje

Dana 22.05.2022. posjetili smo u adrenalinski parku “Duboka” u  Velikoj. Ovo je bio drugi od tri planirana izleta s udomiteljskim obiteljima u sklopu kampanje za promociju udomiteljstva. Izleti je financiran iz ESF projekta „Podržimo i osnažimo dijete i obitelj“, kojeg provodi Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje, Osijek. 

Na izletu su i ovaj puta sudjelovale udomiteljske obitelji sa područja „Osječko-baranjske županije“. U pratnji članica mobilnih timova na izlet je išlo 14 udomitelja i 24 djece iz udomiteljskih obitelji. Za sve sudionike organiziran je autobusni prijevoz te ručak i osvježenje u ugostiteljskom objektu u Velikoj.

Današnji izlet zahtijevao je od sudionika da pokažu hrabrost, srčanost i odvažnost u suočavanju sa novom izazovnom situacijom u vidu poligona u sklopu adrenalinskog parka. Iako su prvi koraci većine sudionika bili nesigurni, uz puno ohrabrenja i međusobne podrške svi koji su se odvažili uspjeli su ga proći. Neke od njih nakon početnog straha bilo je teško spustiti s poligona pa su “užicali” dodatno vrijeme, a  neki su bezuspješno nagovarili svoje  tete i instruktore da ih puste da se okušaju i na vekom poliganu, koji još nije primjeren za njihovu dob.

Sve u svemu jedna lijepa nedjelja provedena u druženju, zabavi, suočavanju s novim izazovima i sklapanju novih prijateljstava. Što reći, nego valjalo bi ponoviti!

Skip to content