Gostovanje u emisiji „Dobar dan“ HRT-Radio Osijek

Gostovanje u emisiji „Dobar dan“ HRT-Radio Osijek

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, tribina „Kako postati udomitelj“, umjesto u živo, organizirana je u obliku radijske emisije. Gostovali smo u emisiji „Dobar dan“ HRT-Radio Osijeka 10.12.2020.g. s ciljem promicanja  udomiteljstva za djecu.

U emisiji su sudjelovale socijalna radnica mobilnog tima Centra Klasje Osijek Katarina Matić, socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Osijek Jelena Kasabašić, te udomiteljica Tanja Horvatek.

Socijalna radnica Katarina Matić ukratko je predstavila projekt “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj”, kampanju za promicanje udomiteljstva, te rad mobilnih timova, koji u sklopu projekta pružaju uslugu savjetovanja i pomaganja djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima te udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima.

Socijalna radnica CZSS Osijek Jelena Kasabašić pričala je o zakonskim okvirima udomiteljstva, objasnila razliku između udomiteljstva i posvojenja te dala informacije o uvjetima za bavljenje udomiteljstvom, postupku dobivanja dozvole za udomiteljstvo te trenutnoj situaciji u Osijeku. Također je pozvala zainteresirane građane da se slobodno obrate u CZSS, gdje mogu dobiti sve informacije.

Udomiteljica Tanja Horvatek ispričala je zašto su se ona i suprug prije četiri godine odlučili postati udomitelji, što im je to iskustvo donijelo i koliko je dolazak troje djece u njihovu obitelj obogatio njihov život.

U emisiji smo naglasili važnost udomiteljstva, koje, iako je iznimno zahtjevan  životni poziv, obogaćuje život udomiteljima jer djeci koju udome daju priliku za  uspješan razvoj te odrastanje ispunjeno ljubavlju, prihvaćanjem i osjećajem pripadanja i sigurnosti.

Radio emisiju u cijelosti možete poslušati na poveznici.

     

Skip to content