Javna tribina u Donjem Miholjcu: Kako postati udomitelj

Javna tribina u Donjem Miholjcu: Kako postati udomitelj

U sklopu projekta “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj organizira se prva u nizu tribina na temu Kako postati udomitelj, usmjerena poticanju i promoviranju udomiteljstva.

Tribina će se održati u Donjem Miholjcu 13. listopada 2020., s početkom u 17:00 sati, u prostoru Gradske vijećnice (velika vijećnica dvorca “Mailath”), na adresi Vukovarska 1/I.

Cilj tribine je pružiti zainteresiranim građanima što više informacija o udomiteljstvu za djecu i procesu udomljavanja i dati odgovore na pitanja: tko sve može biti udomitelj, koji su koraci na putu prema udomiteljstvu, koje su to obveze i prava koje udomitelji imaju, koja djeca se smještaju u udomiteljsku obitelj te koje vrste udomiteljstva postoje. 

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dat će stručni radnici Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, Centra za socijalnu skrb Donji Miholjac i građani koji su i sami udomitelji.

U cilju sprječavanja širenja zaraze Koronavirusom (COVID-19) tijekom održavanja tribine pridržavat ćemo se svih aktualnih preporuka HZJZ-a i Stožera OBŽ.

Tribina se organizira u okviru projekta “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj”, koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF), u iznosu od 5.987.667,50 kn. 

Iz medija o tribini: SiB.hr, Radio Donji Miholjac, Glas Slavonije