Proslava 150. obljetnice Centra Klasje Osijek

Proslava 150. obljetnice Centra Klasje Osijek

U ponedjeljak 5.10.2020. u najužem krugu proslavili smo 150. obljetnicu našeg Centra u prostorima Sjedišta. 

Proslava je započela svečanim govorom ravnateljice, u kojem je istaknula kako je prethodna godina bila puna izazova i susreta s novim i nepoznatim te je čestitala svim djelatnicima i djeci što su na najbolji mogući način, zajedno, pristupili tim velikim izazovima. 

Nakon toga su svi okupljeni uživali u virtualnoj šetnji kroz povijest organizirane skrbi o djeci u gradu Osijeku. Davne 1870. svečano je otvoreno prvo Sirotište u Osijeku, čiji je ravnatelj bio Ivan Nepomuk Hummel, što je obilježilo Osijek kao jedan od gradova s najdužom tradicijom organizirane skrbi za djecu u Hrvatskoj, a Centar Klasje tu tradiciju održava i danas. 

Uz vodstvo odgajateljica, djeca sa školskog odjela izvela su predstavu u kojoj su prikazala dječje igre i brojalice, poznate svim generacijama.

Oni koji nisu mogli biti prisutni na proslavi, sudjelovali su svojim video uradcima i fotografijama. Tako su djeca iz poludnevnog boravka Beli Manastir pripremila plesni video uradak, kojim su razveselila i rasplesala sve prisutne, a djeca predškolske dobi iz Podružnice uljepšala cijeli program fotografijama svoje proslave obljetnice te održanih likovnih radionica. 

Na kraju cijelog programa, zbor odgajatelja izveo je nekoliko slavljeničkih pjesama te su se i veliki i mali Klasići priključili pjesmi.

Cijela je proslava bila popraćena svečanom večerom i slavljeničkom tortom.

Skip to content