Beli Manastir

Naslovnica / Usluge boravka / Beli Manastir

 Usluge boravka u Belom Manastiru

 

Tretman poludnevnog boravka u Belom Manastiru namijenjen je djeci iz obitelji u kojima djeca nemaju odgovarajuće uvjete za normalan psihofizički razvoj i obrazovanje, a nisu nastupile okolnosti zbog kojih bi bilo potrebno dijete izdvojiti iz obitelji. Tako djeca ostaju u svojoj biološkoj obitelji, a redovitu stručnu pomoć dobivaju u poludnevnom boravku. Odgojno-obrazovni rad odvija se u tri skupine i provodi ga troje odgojitelja u dvije smjene.

Djeci uključenoj u poludnevni boravak osiguravamo prehranu (doručak i ručak ili ručak i večeru – ovisno o školskoj smjeni – te jedan međuobrok), izlete u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, higijenski pribor, materijal za slobodne aktivnosti, zadovoljavanje kulturnih i zabavnih potreba, darove za rođendane i blagdane i drugo. Potičemo razvoj djeteta u različitim područjima: obrazovnom, zdravstveno-higijenskom, tjelesnom, psihosocijalnom i estetskom. Ovisno o školskoj smjeni djeca na poludnevni boravak dolaze prije ili poslije nastave.

Tijesno surađujemo s roditeljima korisnika u svrhu osnaživanja roditeljskih kompetencija radi dobrobiti djeteta te s lokalnom zajednicom, koja se također uključuje u rad s djecom.

Naglašavamo da u Belom Manastiru primjenjujemo individualni oblik rada imitirajući pri tome obiteljsku atmosferu.  Sve je to moguće zahvaljujući dislociranosti i objektu koji je koncipiran kao velika obiteljska kuća.

Za bolji svijet bez nasilja  

Laptop uzornoj korisnici 

Učimo miksati glazbu! 

više…

Aktivnosti…

Skip to content