Završna konferencija projekta “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj”

Završna konferencija projekta “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj”

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek od listopada 2019. započeo je s provedbom projekta „Podržimo i osnažimo dijete i obitelj“, koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Ukupna vrijednost projekta je 5.987.667,50 kuna. Cilj projekta je osnažiti izvaninstitucijsku podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima na području OBŽ te povećati stupanj osviještenosti i senzibilizacije javnosti o prednostima udomiteljstva. 

Kroz projekt zaposlena su dva mobilna tima te su otvorena dva nova poludnevna boravka u Dalju i Tenji, poludnevni boravak Bistrinci povećao se za pet novih korisnika. Sada na kraju projekta poludnevni boravci naveli su kako su u novootvorenim poludnevnim boravcima zaprimili rješenja za 36 novih poludnevaca. Mobilni timovi u dvije godine rada zaprimili su 54 rješenja za uslugu savjetovanja i pomaganja, odnosno prema novome zakonu uslugu psihosocijalne podrške.

Dana 15. rujna održana je završna konferencija projekta na kojoj su predstavljeni navedeni rezultati te predstavljeni videi napravljeni u kampanji o udomiteljstvu. Videe možete pogledati na našem youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UC7nbMvlAGHev3viz2aL-r6g

Dana 16. rujna održan je drugi dan konferencije u prostorima Peer centra, udruge P. G. D. I. iz Belog Manastira. Gdje je udruga predstavila primjer dobre prakse pružanja socijalnih usluga.

Skip to content