Završna konferencija projekta “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj”

Završna konferencija projekta “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj”

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek od listopada 2019. započeo je s provedbom projekta „Podržimo i osnažimo dijete i obitelj“, koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Ukupna je vrijednost projekta 5.987.667,50 kuna. Cilj je projekta osnažiti izvaninstitucijsku podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima na području Osječko-baranjske županije te povećati stupanj osviještenosti i senzibilizacije javnosti o prednostima udomiteljstva. 

Kroz projekt zaposlena su dva mobilna tima te su otvorena dva nova poludnevna boravka, u Dalju i Tenji. Poludnevni boravak u Bistrincima povećao je svoj kapacitet za pet novih korisnika. Na kraju projekta u novootvorenim poludnevnim boravcima zaprimljena su rješenja za 36 novih poludnevaca. Mobilni timovi u dvije godine rada zaprimili su 54 rješenja za uslugu savjetovanja i pomaganja, odnosno, prema novome zakonu, uslugu psihosocijalne podrške.

Dana 15. rujna održana je završna konferencija projekta na kojoj su predstavljeni navedeni rezultati te predstavljeni videouratci snimljeni tijekom kampanje o udomiteljstvu. Videouratke možete pogledati na našem youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UC7nbMvlAGHev3viz2aL-r6g

Dana 16. rujna održan je drugi dan konferencije u prostorima Peer centra Udruge P. G. D. I. iz Belog Manastira gdje je Udruga predstavila primjer dobre prakse pružanja socijalnih usluga.

Skip to content