Izlet u zaštićeni park-šumu Jankovac

Izlet u zaštićeni park-šumu Jankovac

Dana 07.05.2022. posjetili smo Park šumu Jankovac. Najavljena kiša nije nas zastrašila i nije bilo odustajanja. Posjeta je organizirana kao prvi od tri planirana izleta s udomiteljskim obiteljima u sklopu kampanje za promociju udomiteljstva.

Izleti su planirani i financirani iz ESF projekta „Podržimo i osnažimo dijete i obitelj“, kojeg provodi Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje, Osijek.  Na izletu su sudjelovale udomiteljske obitelji sa područja „Osječko-baranjske županije“. U pratnji članica mobilnih timova na izlet je išlo 16 udomitelja i 25 djece iz udomiteljskih obitelji.

Za sve sudionike organiziran je autobusni prijevoz te ručak i osvježenje u Planinarskom domu Jankovac.  Sudionici izleta imali su prilike obići „Grofovu poučnu stazu“ , sudjelovati u nekim od sportskih aktivnosti (nogometu, badmintonu, igri frizbijem i sl.) ili provesti vrijeme na dječjem igralištu.

Udomitelji su iskoristili priliku da se upoznaju i razmjene i podijele svoja iskustva. Sklopila su se neka nova prijateljstva i željno se iščekuju nove prilike za druženja.

Skip to content