Tribina “Kako postati udomitelj”

Tribina “Kako postati udomitelj”

Mobilni tim Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, održao je tribinu „Kako postati udomitelj“ u suradnji s Radiom Baranja. To je šesta, a ujedno posljednja tribina prije novogodišnjih praznika. Cilj same tribine bio je pružiti zainteresiranim građanima informacije o udomiteljstvu djece, procesu postajanja udomiteljem, pravima i obvezama udomitelja, koracima do udomiteljstva, ali i približiti iskustvo same udomiteljice.  

Prisjetimo se, Centar Klasje u listopadu prošle godine započeo je s provedbom projekta „Podržimo i osnažimo dijete i obitelj“ financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu projekta planirano je provođenje dva ciklusa od šest tribina u šest različitih gradova Osječko-baranjske županije.

Tribina je održana uz podršku novinarke Jelene Blašković Đurđević, koja je uspješnim vođenjem emisije doprinijela promociji udomiteljstva. U emisiji je sudjelovala socijalna radnica Mirna Margetić, članica mobilnog tima Centra Klasje, koja je uvodno predstavila projekt. Slijedeća se u emisiju uključila Đurđa Kocijan, psihologinja Centra za socijalnu skrb Beli Manastir koja nam je rekla nešto više o pravnim uvjetima postanka udomiteljem te pojasnila ulogu Centra u procesu udomiteljstva. Na samome kraju, emisiji se pridružila i udomiteljica Melita Jelić koja je podijelila svoje udomiteljsko iskustvo te pokazala kako je udomiteljstvo poziv , ona navodi kako suprug i ona uživaju kao udomitelji te da ih svaki dječji napredak čini sretnima.

Želimo se zahvaliti svim sudionicima tribine te se nadamo uspješnom nastavku suradnje.

Cijelu emisiju možete poslušati na linku Radio Baranje.