Održavanje tribine u Osijeku

Održavanje tribine u Osijeku

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek održao je u Obiteljskom centru osječko – baranjske županije tribinu pod nazivom „Položaj udomitelja u zajednici“. Tribina je organizirana u sklopu projekta Centra Klasje „Podržimo i osnažimo dijete i obitelj“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ova tribina druga je od šest tribina koje će se održati u svim gradovima Osječko – baranjske županije. Cilj tribina je ostvariti dijalog o položaju udomitelja u Osječko – baranjskoj županiji.

Na tribini su prisustvovali udomitelji s područja Osijeka i okolnih općina, predstavnici Centra za socijalnu skrb Osijek te Romano Kristić, predstavnik iz Grada Osijeka.

Tribinom se potaknula rasprava o položaju udomitelja u zajednici, ali i odgovornosti svih nas kako bi se oni lakše integrirali u društvo. Udomitelji su govorili o preprekama s kojima se susreću pri odgoju udomljene djece. Socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Osijek Jelena Kasabašić iz za predstavnici CZSS Osijek govorila je o novom Zakonu o socijalnoj skrbi i Zakonu o udomiteljstvu.

Na tribini su prisustvovali i udomitelji koji su tek dobili rješenje o dozvoli za obavljanje udomiteljstva te im je predstavljena usluga savjetovanja i pomaganja koju pruža mobilni tim Centra Klasje te koje su prednosti njihovog uključivanja u uslugu. Predstavnik Grada Osijeka, Romano Kristić istaknuo je važnost udomitelja u zajednici te se svim prisutnim udomiteljima zahvalio na svemu što čine za udomljenu djecu.

Želimo se zahvaliti svim sudionicima te se veselimo daljnjoj suradnji.

Skip to content