Održana tribina o udomiteljstvu u Donjem Miholjcu

Održana tribina o udomiteljstvu u Donjem Miholjcu

13. 10. 2020. u Donjem Miholjcu je održana prva u nizu tribina pod nazivom “Kako postati udomitelj”. 

Na tribini su građani imali priliku čuti informacije o tome tko sve može biti udomitelj, koji su koraci na putu prema udomiteljstvu, koje su to obveze i prava koje udomitelji imaju, koja djeca se smještaju u udomiteljsku obitelj te koje vrste udomiteljstva postoje. 

Članice mobilnog tima, psihologinja Danijela Horak i socijalna radnica Katarina Matić, otvorile su tribinu kratkim predstavljanjem projeka “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj”, kao i usluge savjetovanja i pomaganja koju pruža mobilni tim. Osim toga, prikazale su osnovne informacije o udomiteljstvu, trenutne podatke o broju udomiteljskih obitelji za djecu i broju udomljene djece te istaknule važnost udomiteljskih obitelji u skrbi za djecu.

Predstavnica Centra za socijalnu skrb Donji Miholjac Tamara Sučić, dipl.soc.radnica, pojasnila je ulogu Centra u koracima do udomiteljstva: koji su preduvjeti za bavljenje udomiteljstvom, kako izgleda cijeli postupak od predaje zahtjeva do postajanja udomiteljem, koja prava i obveze udomitelji imaju te koje su naknade za bavljenje udomiteljstvom. 

Na kraju tribine građanima su se obratile udomiteljice, koje su podijelile svoju motivaciju i iskustvo u podržavanju razvoja udomljene djece svojom pažnjom, brigom i ljubavlju. S ponosom se prisjećaju sve djece koja su bila, a i dalje jesu, dijelom njihove obitelji.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na sljedećoj tribini, koja se održava u Našicama, 21.10.2020. u 16 sati u prostoru Centra za socijalnu skrb Našice i saznate sve što Vas zanima o udomiteljstvu za djecu.

Što mediji kažu o provedenoj tribini možete vidjeti na sljedećim poveznicama: Radio Donji Miholjac, Miholjština.info, Glas Slavonije.